Zajtra pokračuje pojednávanie s časťou skupiny sýkorovcov

NETKY.SK • 11 Október 2015, 15:27 • 2 min
Zajtra pokračuje pojednávanie s časťou skupiny sýkorovcov

BANSKÁ BYSTRICA - V pondelok 12. októbra bude na pracovisku Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici pokračovať hlavné pojednávanie s časťou skupiny sýkorovcov pod vedením Róberta L., zvaného Kýbel.

slovakia

left justify in out

Na programe sú záverečné reči a následne sa očakáva rozsudok. Hlavné pojednávanie so „sýkorkami“ sa začalo 20. januára tohto roku. Prokurátor žaloval sedem mužov za založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny, vraždy a iné trestné činy.


Róbert L. alias Kýbel je na úteku s kamarátom Martinom B., zvaným Rus a koná sa proti nim ako proti ujdeným. Na oboch sú vydané medzinárodné zatykače. Obžalovaný Jozef R. zvaný Potkan, ktorého držia vo väzbe v Maďarsku za iné trestné činy, požiadal o konanie v neprítomnosti. Na pojednávaní bol prítomný Martin K., zvaný Rybička, ktorý sa priznal ku skutkom podľa obžaloby. Na lavici obžalovaných je aj Ivan C., zvaný Vinco. Obžalovaným je i na doživotie odsúdený Alojz K., zvaný Čistič.


Siedmym obžalovaným bol bratislavský podnikateľ Marek T., ktorého deportovali zo Seychel ako objednávateľa vraždy Romana Deáka. Od 2. marca je na slobode, pretože z väzby ho po rozhodnutí Ústavného súdu prepustili pre porušenie jeho práv. Senát ŠTS v júli zastavil jeho stíhanie ako objednávateľa vraždy Romana Deáka, pretože skutok kvalifikovaný podľa prokuratúry, je premlčaný. Uznesenie súdu potvrdil Najvyšší súd.


Kýbel sa šéfom zločineckej skupiny sýkorovcov stal po smrti pôvodného bossa Miroslava Sýkoru, ktorého zavraždili vo februári 1997. Skupina pôsobila v Bratislave a okolí. Podľa obžaloby majú na svedomí vraždy Romana Deáka, bratov Diničovcov, Ukrajinca Dalera Hlavačku, Alojza Házyho a Miloša Piliara zo skupiny Mikuláša Černáka.
Od začiatku procesu sa vykonalo množstvo dôkazov a senát počas 30 pojednávacích dní vypočul okrem obžalovaných rad svedkov a znalcov. Priebeh procesu sledovali rodičia zavraždeného Romana Deáka, ktorého zastrelili v bratislavskej Dúbravke v októbri 1999.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies