Zajazdiť čo najlepšie obe kolá, želá si Adam Žampa

NETKY.SK • 13 Február 2015, 14:23 • 2 min
Zajazdiť čo najlepšie obe kolá, želá si Adam Žampa

VAIL / BEAVER CREEK 13. februára (SITA) - Slalomom mužov v nedeľu vyvrcholí súťažný program 43. majstrovstiev sveta v alpských lyžiarskych disciplínach vo Vaile a Beaver Creeku.

slovakia

left justify in out

Absolvovať by ho mali aj bratia Adam a Andreas Žampovci, pričom u Adama pôjde o jeden z vrcholov svetového šampionátu. Pred dvoma rokmi na MS v rakúskom Schladmingu skončil v slalome pätnásty, vlani na ZOH v Soči dokonca šiesty. V oboch prípadoch sa stal víťazom 2. kola, v ktorom šokoval konkurenciu. V tejto sezóne Svetového pohára bol v slalome najvyššie v Madonne di Campiglio na 19. mieste.

 

"Veľmi si vážim to druhé kolo spred dvoch rokov zo Schladmingu, ale treba sa pozerať dopredu. Teraz pred majstrovstvami sveta som pokazil slalomy Svetového pohára v Schladmingu a Kitzbüheli, ale celkovo som v januári viackrát bodoval. Budem robiť všetko, aby sa mi podarilo zajazdiť obe kolá čo najlepšie. Dám do toho všetko, aby to bolo čo najlepšie," sľúbil Adam Žampa ešte pred začiatkom súťaží na majstrovstvách sveta v americkom Colorade. 

 

Osem mužských slalomov tohto ročníka Svetového pohára vyhralo šesť rôznych pretekárov. Po dve víťazstvá majú iba Rakúšan Marcel Hirscher a Nemec Felix Neureuther. Práve títo dvaja by si to mali aj na majstrovstvách sveta rozdať o víťazstvo. Rátať však treba aj s Talianom Stefanom Grossom, stále sa lepšiacim Nórom Henrikom Kristoffersenom či najväčším prekvapením sezóny Rusom Alexandrom Chorošilovom, ktorý vyhral generálku pred MS v Schladmingu. 

 

"Som skúsenejší a menej nervózny ako ešte pred rokom. Moje tohtoročné výsledky sú veľmi dobré, verím, že mi vyjde aj vrchol sezóny," povedal 30-ročný Chorošilov ešte po triumfe v Schladmingu. O päť rokov mladší Hirscher už má z MS v Beaver Creeku zlato zo superkombinácie aj tímovej súťaže a pri troche šťastia môže rozšíriť zlatú zbierku aj o obrovský slalom a slalom. Líder Svetového pohára a zároveň obhajca slalomového titulu spred dvoch rokov zo Schladmingu tvrdí, že nebude mať čo stratiť. "Dosiahol som toho už toľko v tejto sezóne, že necítim tlak na ďalšie výsledky. Pôjdem do pretekov s ambíciou čo najviac si to užiť a odovzdať zo seba to najlepšie," uviedol Hirscher v rozhovore pre oficiálny server MS 2015. 

 

Nedeľa 15. februára: slalom mužov (1. kolo - 18.15, 2. kolo - 22.30) - Adam Žampa a Andreas Žampa 

Medailisti z MS 2013 v Schladmingu (Rak.): 
Slalom mužov: 1. Marcel Hirscher (Rak.), 2. Felix Neureuther (Nem.), 3. Mario Matt (Rak.) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona