Zajatý militant potvrdil smrť vodcu bengházskych milícií

NETKY.SK • 7 Január 2017, 14:16 • 2 min
Zajatý militant potvrdil smrť vodcu bengházskych milícií

TRIPOLIS - Líbyjská armáda informovala, že jeden zo zajatých militantov jej potvrdil zabitie Wisáma bin Hámida, vodcu polovojenských oddielov v meste Benghází na východe Líbye.

slovakia

left justify in out

Hovorca armády Ahmad Mismárí v piatok uviedol, že o bin Hámidovej smrti vypovedal zajatý hovorca Konzultačnej rady (šúry) bengházskych revolucionárov, koalície ozbrojených skupín pôsobiacej v druhom najväčšom líbyjskom meste.

 

Líbya sa zmieta vo vojne od zosadenia a zabitia vodcu Muammara Kaddáfího v roku 2011. Mesto Benghází je už vyše dvoch rokov dejiskom bojov medzi islamskými militantmi - vrátane odnože tzv. Islamského štátu (IS) - a Líbyjskou národnou armádou (LNA), ktorej velí generál Chalífa Haftar. Ten sa zase odmieta poddať Organizáciou Spojených národov podporovanej líbyjskej vláde národnej jednoty so sídlom v Tripolise.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies