Zajatca Talibanu Bergdahla prepustili z nemocnice, pokračuje v reintegrácii

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 08:58 • 2 min
Zajatca Talibanu Bergdahla prepustili z nemocnice, pokračuje v reintegrácii

WASHINGTON - Amerického seržanta Bowa Bergdahla, ktorý bol päť rokov v zajatí Talibanu, prepustili z vojenskej nemocnice v San Antoniu v Texase a bude pokračovať v reintegračnom procese. Informovala dnes o tom tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Bergdahl (28) si má postupne zvyknúť na normálne sociálne kontakty a stretávať sa s viacerými ľuďmi. Americká armáda uviedla, že nezverejní presné miesto jeho pobytu, uviedla agentúra AP.
      

Bezprostredne po prepustení z Afganistanu bol Bergdahl v americkej vojenskej nemocnici v nemeckom Landstuhle. Rodáka z Idaha zajali v júni 2009 a Taliban ho prepustil 31. mája výmenou za päť väzňov z Guantánama. Dohodu medzi vládou amerického prezidenta Baracka Obamu a Talibanom sprostredkoval Katar.
      

Predstavitelia americkej armády uviedli, že Bergdahl je stabilizovaný a denne spolupracoval so zdravotnými pracovníkmi, aby získal "pocit normálneho stavu" a pohol sa dopredu so svojím životom.
      

Niektorí príslušníci Bergdahlovej jednotky povedali, že v Afganistane odišiel sám. Seržant na verejnosti nehovoril o okolnostiach svojho zmiznutia a armáda ho z ničoho neobvinila.
      

Armáda minulý týždeň uviedla, že vyšetruje seržantove zmiznutie a zajatie. Vyšetrovatelia však nebudú Bergdahla vypočúvať, kým jeho zotavovanie nepokročí natoľko, že sa to bude dať urobiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies