Začína sa trojdňový kongres Slovenskej kardiologickej spoločnosti

NETKY.SK • 7 Október 2010, 11:21 • 2 min
Začína sa trojdňový kongres Slovenskej kardiologickej spoločnosti

Začína sa trojdňový kongres Slovenskej kardiologickej spoločnosti

slovakia

left justify in out

img

Kongres Slovenskej kardiologickej spoločnosti (SKS), ktorý je návštevnosťou a rozsahom odborného programu najväčším medicínskym podujatím na Slovensku, sa dnes začal v Bratislave.
      Ako povedal vedecký sekretár SKS doc. MUDr. Jozef Gonsorčík, kongres sa po prvý raz koná v novej budove Slovenského národného divadla, kde sú lepšie priestory na prednášky, výstavy a nevyhnutné medicínske prezentácie. Očakáva sa účasť vyše 1500 odborníkov zo Slovenska a zahraničia.  
      Počas troch kongresových dní (7.-9. októbra) odznie 172 prednášok, vyše 70 abstraktov a budú prezentovať 33 posterov z rôznych oblastí experimentálnej a klinickej kardiológie. Účastníci kongresu budú venovať pozornosť napríklad otázkam liečby srdcového zlyhávania, infarktu myokardu, problémom arytmie, kardiovaskulárnych rizík u šoférov a iným aktuálnym témam. Svoje výsledky budú prezentovať mladí kardiológovia, zástupcovia Českej kardiologickej spoločnosti a ďalší hostia. Odborníci budú paralelne zasadať vo viacerých pracovných skupinách.
      V sobotu kongres vyvrcholí spoločným sympóziom Slovenskej kardiologickej spoločnosti a Európskej kardiologickej spoločnosti.
      Aj tentokrát sa uskutočnili tradičné predkongresové aktivity ako Kardiobeh a Kardiokrok (v nedeľu 3. októbra), ktorých cieľom je propagácia zdravého spôsobu života a zdôraznenie dôležitosti fyzickej aktivity pri predchádzaní a liečbe srdcovocievnych ochorení. Okrem lekárov sa behu zúčastnili aj pacienti s rodinami, športovci a ďalší záujemcovia.
      Slovenská kardiologická spoločnosť je kolektívnym členom Slovenskej lekárskej spoločnosti (SLS) a reprezentantom slovenskej kardiológie v Európskej kardiologickej spoločnosti (ESC) a Svetovej federácii srdca (WHF). Má 13 pracovných skupín a spolupracuje najmä s kolektívnym členom Slovenskou asociáciou srdcových arytmií a Slovenskou hypertenziologickou spoločnosťou. V poslednom čase vzniklo Fórum mladých kardiológov, podľa výzvy ESC, ktoré by mohlo byť progresívnou silou a SKS ho bude podporovať, dodal Gonsorčík.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies