Začína sa Letná Supertrieda pre krajanské deti

NETKY.SK • 15 Júl 2011, 15:22 • 2 min
Začína sa Letná Supertrieda pre krajanské deti

Začína sa Letná Supertrieda pre krajanské deti

slovakia

left justify in out

img

Prezentáciou aktivít začína sa dnes Letná Supertrieda, zážitkovo-vzdelávací projekt pre krajanské deti z Rumunska, Maďarska, Srbska a Ukrajiny.
      Letná Supertrieda je priestorom pre rozvíjanie zručností v mediálnej výchove. Počas dvojtýždňového pobytu v Bratislave a v Častej-Papierničke absolvujú deti workshopy z oblasti filmu, divadla a médií. Navštívia Slovenský rozhlas a Slovenskú televíziu, televíziu Markíza a Slovenské národné divadlo.  
      Vo všetkých inštitúciách budú mať možnosť nahliadnuť do zákulisia, stretnú sa s odborníkmi z oblasti tvorby i technickej prevádzky. Na záver pobytu budú novinárov sami informovať na vlastnej tlačovej besede. Vzdelávaciu časť pobytu doplnia atraktívne oddychové aktivity – výlety, kúpanie či šport. Tri desiatky slovenských detí z Ukrajiny, Srbska, Maďarska a Rumunska spoznajú hlavné mesto Slovenska – navštívia Hrad, parlament a loďou sa preplavia na Devín.
      Letná Supertrieda, ktorá potrvá do 28. júla, nadväzuje na úspešnú súťaž pre žiakov základných a stredných škôl Supertrieda, ktorej cieľom je rozvíjať elementárnu tvorivosť počas školského roka. V Supertriede súťažia deti v tvorbe vlastných hudobnodramatických útvarov a krátkych videí. Súťaž je typická plošnou orientáciou na všetky deti, nielen na malé percento nadaných detí, je šancou pre všetky deti tvorivo sa prejaviť.
      Za 6 rokov sa do súťaže zapojilo viac než 20.000 žiakov a Supertrieda získala status uznávaného medzinárodného projektu. Ako jediný vzdelávací projekt v strednej Európe získala Supertrieda titul Good Practice Model of European Educational Network a rozšírila svoju pôsobnosť do krajín EÚ. V priamej organizácii slovenskej Supertriedy sa realizovala aj tohtoročná novinka, ktorou je nultý ročník súťaže pre Slovákov v Rumunsku, tzv. Krajanská Supertrieda.  
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies