Záhreb hlási, že slalomy nie sú ohrozené

NETKY.SK • 27 December 2014, 11:10 • 2 min
Záhreb hlási, že slalomy nie sú ohrozené

ZÁHREB - Záhrebskí organizátori hlásia, že Svetový pohár v slalome žien a mužov v dňoch 4. a 6. januára 2015 by nemal byť ohrozený.

slovakia

left justify in out

"Zjazdovka Crveni Spust bude pripravená hostiť ďalšiu edíciu pretekov Vip Snow Queen Trophy. Potvrdila nám to snehová inšpekcia Medzinárodnej lyžiarskej federácie počas návštevy Záhrebu," píše sa v tlačovej správe chorvátskych organizátorov.

 

Momentálne teploty na kopci Sljeme umožňujú vyrábať nonstop umelý sneh, pričom minulú noc napadlo 10 cm prírodného snehu. Chorváti sa tešia, že teploty pod bodom mrazu by mali vydržať až do 2. januára a miestami možno klesnú až na -10°C. "V nedeľu očakávame, že pribudne ďalších 20-30 cm snehu," dodávajú nadšení organizátori. Emmanuel Couder, ktorý je riaditeľom mužskej časti Svetového pohára alpských lyžiarov, adresoval kompliment Chorvátom za to, ako sa starajú o prípravu pretekov. 

 

Ženy sa v Záhrebe tento rok predstavia v slalome SP jubilejný desiaty raz, mužský slalom bude mať svoj siedmy ročník. Pôvodne sa mali tieto čísla priradiť k vlaňajšej edícii, ale preteky boli vtedy pre teplé počasie zrušené. Prvé kolo ženského slalomu je v nedeľu 4. januára naplánované na 10.00 h, druhé kolo príde na rad o 12.45 h. Muži budú súťažiť o dva dni neskôr pod reflektormi - 1. kolo od 15.05 h a druhé od 18.10 h. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies