Zahraničných turistov z Tuniska evakuujú, Česi chcú zostať

NETKY.SK • 27 Jún 2015, 16:41 • 2 min
Zahraničných turistov z Tuniska evakuujú, Česi chcú zostať

PRAHA/TUNIS - Z vyše 3000 českých turistov, ktorí sa momentálne nachádzajú v Tunisku, prejavilo po piatkovom teroristickom útoku v letovisku Sousse (Súsa) záujem o predčasný návrat do vlasti do 30 ľudí.

slovakia

left justify in out

Českej televízii to dnes povedal hovorca Asociácie cestovných kancelárií Jan Papež.

 

Pri útoku bolo zabitých 39 ľudí. ČT24 uviedla, že cestovné agentúry z celej Európy po ňom evakuujú z Tuniska tisíce klientov. Dovolenkujúci Česi však predčasne domov nechcú. Čechom, ktorí mali do Tuniska odcestovať, ponúkajú niektoré cestovné kancelárie výmenu zájazdu alebo možnosť vrátenia peňazí.

 

České ministerstvo zahraničných vecí zatiaľ na rozdiel od Slovenska vyslanie vládneho špeciálu pre dovolenkárov neplánuje. Oficiálne tiež nemá potvrdené, či medzi obeťami nebol žiaden Čech. Podľa hovorkyne ministerstva "stále ešte nie sú stopercentne identifikované všetky obete".

 

ČT24 cituje Stanislava Zímu z cestovnej kancelárie Exim Tours, ktorý povedal, že majú priamo v letovisku Sousse 600 až 700 klientov. Vrátiť domov sa však zatiaľ rozhodla iba jedna rodina a podobná je situácia aj u ďalších českých cestoviek.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies