Zahraničný výbor Senátu dospel k súhlasu ohľadom rezolúcie o zákroku v Sýrii

NETKY.SK • 4 September 2013, 06:21 • 2 min
Zahraničný výbor Senátu dospel k súhlasu ohľadom rezolúcie o zákroku v Sýrii

WASHINGTON - Členovia zahraničného výboru amerického Senátu v utorok večer dospeli k dohode v súvislosti s návrhom oficiálnej rezolúcie o použití vojenskej sily v Sýrii.

slovakia

left justify in out

Výbor dospel k rozhodnutiu po tom, čo si vypočul amerického ministra zahraničných vecí Johna Kerryho, ministra obrany Chucka Hagela a predsedu Zboru náčelníkov štábov ozbrojených síl USA generála Martina Dempseyho, ktorí pred členmi výboru obhajovali zamýšľaný vojenský zásah vo vojnou poznačenej krajine. Kabinet prezidenta Baracka Obamu tvrdí, že nie je pochýb, že nedávne použitie smrtiacich chemických zbraní v blízkosti Damasku má na svedomí režim sýrskeho prezidenta Baššára Assada a je nutné zabrániť ďalšiemu podobnému incidentu.

Návrh dokumentu, ktorý má k dispozícii agentúra Reuters, obmedzuje časové trvanie možnej vojenskej operácie na 60 dní s možnosťou jednorazového predĺženia akcie o ďalších 30 dní. Rezolúcia zároveň zakazuje nasadenie amerických pozemných ozbrojených síl v Sýrii. Členovia výboru budú o návrhu hlasovať už dnes. V prípade, že bude dokument schválený, posunie sa ďalej na prerokovanie celému Senátu. Ten by mal následne o návrhu hlasovať 9. septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona