Zahraniční vodiči zatiaľ nedostanú nemeckú minimálnu mzdu

NETKY.SK • 30 Január 2015, 15:22 • 2 min
Zahraniční vodiči zatiaľ nedostanú nemeckú minimálnu mzdu

BERLÍN - Nemecko odložilo platnosť pravidla, podľa ktorého zahraničné firmy podnikajúce v nákladnej automobilovej preprave musia svojim vodičom počas prepravy cez nemecké územie platiť nemeckú minimálnu mzdu.

slovakia

left justify in out

Berlín počká na rozhodnutie Európskej únie o oprávnenosti jeho kroku. Východoeurópske krajiny, ktorých firmy dokázali získať veľký podiel na trhu medzinárodnej cestnej nákladnej prepravy, proti nemeckému pravidlu protestovali.

 

Nemecké ministerstvo práce v piatok vo vyhlásení uviedlo, že platnosť predpisu pozastaví, kým Európska únia nepreskúma tento aspekt nemeckého zákona o minimálnej mzde. Nemecký zákon nadobudol účinnosť na začiatku tohto roka. Nemecký rezort práce však vyslovil presvedčenie, že sporné pravidlo je úplne v súlade s legislatívou EÚ. Podľa nových nemeckých predpisov by zahraničné firmy mohli dostať pokutu prekračujúcu sumu 30 tis. eur, ak nezaplatia vodičom svojich nákladných áut na nemeckých cestách nemeckú minimálnu mzdu. 

 

"Teší nás, že sa odložila platnosť pravidiel o minimálnej mzde v súvislosti s tranzitom cez Spolkovú republiku Nemecko," povedal poľský minister práce Wladyslaw Kosiniak-Kamysz. Dodal, že Poľsko a iné členské štáty Európskej únie sa domnievajú, že nemecké predpisy protirečia princípom EÚ v oblasti voľného pohybu pracovnej sily a tovarov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies