Zahraniční študenti sa budú učiť slovenčinu na Letnej univerzite

NETKY.SK • 1 Júl 2018, 16:41 • 2 min
Zahraniční študenti sa budú učiť slovenčinu na Letnej univerzite

BRATISLAVA – Zahraniční študenti a cudzinci sa budú učiť slovenčinu a slovenskú kultúru na Letnej univerzite. Organizuje ju Centrum ďalšieho vzdelávania Univerzity Komenského (UK) v Bratislave 28-krát.

slovakia

left justify in out

Informovala Lenka Miller, ktorá je poverená zastupovaním vedúcej oddelenia vzťahov s verejnosťou UK. Letná univerzita sa bude konať od 2. do 20. júla.

 

Motívom tohtoročnej univerzity je kultúrne dedičstvo v nás so sloganom Spájame svet slovenčinou. "Tento rok sa bude vzdelávať takmer 80 účastníkov z 20 krajín sveta. Frekventanti sa môžu do vzdelávacích procesov zapojiť v troch špecializovaných kurzoch slovenského jazyka a kultúry, ktoré budú viesť kvalifikovaní lektori," vysvetlila Miller.

 

Program Letnej univerzity sa začína otváracím ceremoniálom, ktorý bude v kongresovej sále Družba v utorok (3.7.) o 16.30 h. "Program prebieha vo všetkých jazykových úrovniach a pre posilnenie jazykových kompetencií sú pripravené náročnejšie, no o to zaujímavejšie voliteľné lingvisticko-komunikačné semináre, ako sú napríklad kapitoly zo štylistiky, diskusný klub či adaptované čítanie," vysvetlila Miller.

 

Popri vzdelávaní ponúka škola sprievodný program, ako sú literárny seminár, stretnutie so známou etnologičkou, polyglotkou, divadelné predstavenie, folklórny tanec a nácvik ľudových piesní. Na programe sú aj fakultatívne výlety za kultúrnymi a historickými pamiatkami do blízkeho aj vzdialeného okolia Bratislavy, exkurzia do najkrajších miest Slovenska a pamiatok zapísaných vo svetovom dedičstve UNESCO a multimediálne spracovanie navštívených miest a neopakovateľných momentov do spoločnej Kroniky Letnej univerzity 2018. Slávnostné ukončenie univerzity bude v Moyzesovej sieni 19. júla o 17.00 h.

 

Nad Letnou univerzitou slovenského jazyka a kultúry prevzali záštitu rektor UK v Bratislave Karol Mičieta a štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Lukáš Parízek.

 

Primárnym cieľom je podľa Miller naučiť sa slovenský jazyk a zdokonaliť sa v ňom, ale aj rozšíriť si jazykovedné, literárne či kultúrne a historické poznatky o Slovensku a Bratislave ako hlavnom meste SR. Letná univerzita tiež pomôže rozvíjať jazykové kompetencie v odborných predmetoch a získať zručnosti na úspešné absolvovanie prijímacích testov všeobecných študijných predpokladov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies