Zahraniční ministri hovorili spolu o ochrane slovenského vzdušného priestoru

NETKY.SK • 18 August 2022, 19:24 • 2 min
Zahraniční ministri hovorili spolu o ochrane slovenského vzdušného priestoru

VARŠAVA – Česká ministerka obrany Jana Černochová sa vo štvrtok vo Varšave stretla s poľským kolegom Mariuszom Blaszcakom.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom spravodajkyňa TASR v Prahe. Černochová uviedla, že o pár dní sa spolu s Blaszcakom stretnú so slovenským ministrom obrany Jaroslavom Naďom. „Na budúci týždeň sa stretneme na Slovensku, kde budeme so slovenským ministrom Naďom podpisovať dohodu o spolupráci pri ochrane vzdušného priestoru Slovenskej republiky," povedala česká ministerka.

 

Podľa Černochovej to ukazuje, že Poľsko a Česko sú blízkymi partnermi. Hlavnou témou rokovaní ministrov obrany vo Varšave bola situácia na Ukrajine a obranná spolupráca Česka a Poľska. Černochová sa Poliakom poďakovala za pomoc pri distribúcii vojenského materiálu na Ukrajinu. Ocenila tiež ich pomoc pri zvládaní utečeneckej krízy.

 

 

„Vieme, že ak sa teraz nebudeme snažiť ako demokratické krajiny zastaviť Putina, tak jeho agresia pôjde ďalej. Na prvom mieste to môžu byť pobaltské krajiny, môže to byť Poľsko, Česko, Slovensko," povedala Černochová s tým, že takému scenáru chcú predísť. Poľsko je podľa ministerky obrany pre Česko vzorom v modernizácii armády. Blaszcak uviedol, že výdavky na obranu sú investíciami do bezpečnosti nielen Česka či Poľska, ale celej Európskej únie. 

 

Možno vás zaujme: Matovič predstavil návrh zvyšovania platov sestier! Mzdy sa majú odvíjať aj od odpracovaných rokov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies