Zahraničné vojenské jednotky musia opustiť Sýriu, povedal Putin

NETKY.SK • 18 Máj 2018, 18:30 • 2 min
Zahraničné vojenské jednotky musia opustiť Sýriu, povedal Putin

MOSKVA - Prezident Ruska Vladimir Putin sa stretol v Soči s hlavou Sýrie Basharom Assadom. Ruský vodca zablahoželal Assadovi k úspechom sýrskej armády v boji proti terorizmu a vyzval zahraničné vojská aby opustili krajinu. Informuje RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Podľa slov Putina, stabilita v Sýrii sa zlepšuje. Prezident povedal, že teroristi zložili svoje zbrane v kľúčových bodoch, a to umožnilo zastaviť ich činnosť v blízkosti Damasku. Podobná situácia otvára dvere politickému riešeniu sýrskej krízy, vyhlásil Putin. 


V svojej odpovedi Assad poukázal na to, že Damask podporuje politický proces a poznamenal úspech rokovaní v Astane, ako aj v rámci kongresu sýrskeho ľudu, ktorý sa konal v Soči. Pritom sýrsky prezident poznamenal, že politický proces by mal ísť ruka v ruke s bojom proti teroristom. 
     

Assad tiež potvrdil svoje rozhodnutie vyslať zástupcov do ústavnej komisie OSN, pre vytvorenie ústavného výboru, ktorý by mal pracovať na základnom práve Sýrie. 
   

Rusko privítalo toto rozhodnutie a prisľúbilo, že ho bude podporovať všetkými možnými spôsobmi. Taktiež, berúc do úvahy dohody, ktoré boli dosiahnuté počas sýrskeho zhromaždenia, ktoré sa konalo pred niekoľkými mesiacmi v Soči.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona