Záhradu umenia v Prešove v sobotu obsadia priaznivci koní a jazdectva

NETKY.SK • 10 September 2010, 11:43 • 2 min
Záhradu umenia v Prešove v sobotu obsadia priaznivci koní a jazdectva

Záhradu umenia v Prešove v sobotu obsadia priaznivci koní a jazdectva

slovakia

left justify in out

Stovky návštevníkov, predovšetkým obdivovateľov jazdeckého umenia a koní, očakávajú v sobotu (11.9.) popoludní v prešovskej Záhrade umenia. Mestský úrad, Park kultúry a oddychu (PKO) a Pohoda ranč v Prešove tu organizuje 2. ročník podujatia "Vráťme kone Prešovu".
"Túto akciu robíme preto, lebo Prešov má prívlastok mesto koniarov, darilo sa tu koníkom, voľakedy tu boli rôzne súťaže a preteky koní a my sme minulého roku začali oživovať túto tradíciu," uviedol dnes pre TASR programový pracovník PKO Jozef Kačala. Dodal, že na prvom ročníku na akcii privítali viac ako 600 návštevníkov.
Program podujatia, ktorého cieľom je predovšetkým zábava a propagácia jazdeckého umenia, sa začína pred radnicou, odkiaľ sa o 13.45 h vydá do Záhrady umenia sprievod jazdcov vo westernovom a parkúrovom oblečení, sprevádzaný hliadkou košickej jazdeckej polície.
Podľa jedného z organizátorov Roberta Pecúcha návštevníci budú môcť po slávnostnom nástupe sledovať ukážky výcviku koní, ale i to ako sa o ne starajú ich chovatelia. Okrem toho si prezrú vystúpenia šermiarov, pre rodiny s deťmi je pripravených množstvo súťaží a zabávať ich budú aj dvaja klauni.
Samotných súťaží sa vzhľadom na obmedzený priestor zúčastní 10 jazdcov. Tí absolvujú rýchlostné a slalomové súboje, skokový parkúr, ale i atraktívny skok mohutnosti. Vyvrcholením bude súťaž jazdcov v dobových kostýmoch.
"Disciplínu sme nazvali súboj o prsteň primátora. Ide v podstate o plastovú napodobeninu s priemerom 25 centimetrov s erbom mesta. Úlohou súťažiacich bude prostredníctvom rytierskeho bodca v plnej rýchlosti zvesiť tento prsteň z 3,5-metrovej výšky," vysvetlil Pecúch.
Program podujatia uzavrie večerný koncert prešovskej skupiny BB Country.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies