Záhrada vo februári.

NETKY.SK • 26 Február 2013, 08:32 • 2 min
Záhrada vo februári.

Záhrada vo februári. Môj dom Vo februári ešte nie je tak teplo aby sme boli na záhrade celý deň, ale ako náhle rozmrzne pôda, pustíme sa do upravovania záhonov.

slovakia

left justify in out

img

Vo februári ešte nie je tak teplo aby sme boli na záhrade celý deň, ale ako náhle rozmrzne pôda, pustíme sa do upravovania záhonov. Veď zanedlho budeme sadiť semienka. Môžeme začať so stavbou fóliovníka, do ktorého je treba zasiať reďkovku, karotku a neskorú cibuľku. Koniec februára je tiež vhodným obdobím na založenie pareniska. Prednosť dávame hotovým konštrukciám s fóliovým krytom. Nezabudnite na mieste, kam chcete parenisko umiestniť vykopať 40-50 cm jamu, dno ktorej pokryjete pieskom. Druhú vrstvu a to najhrubšiu, asi 30 cm bude tvoriť slama, tú nakoniec zasypeme zeminou. Parenisko prikryjeme a necháme  niekoľko dní, pokým sa začne prehrievať pôda. Potom môžete začať s výsadbou. Dajte si naklíčiť zemiaky. Rozložte ich po debničke, zasypte zeminou. Tak sa rýchlo zakorenia. Už čoskoro sa začnú objavovať v záhradkách snežienky, tie sú prvým poslom jari.

Zdroj: autor redakcia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies