Záhrada v máji

NETKY.SK • 6 Máj 2013, 13:20 • 2 min
Záhrada v máji

V máji je v záhrade plno práce, no napokon sa budete tešiť z výživnej zeleniny a sladkého ovocia. Cieľom každého záhradkára je vysoká úroda. Aby ju dosiahol je potrebné vykonať svedomito všetky práce. Už čoskoro sa Vám záhrada odvďačí.

slovakia

left justify in out

Skontrolujte konáre ovocných stromov, napadnuté odrežte a spáľte, koruny stromov postriekajte, skyprite pôdu okolo kmeňu, vyplejte a zavlažte.

Egreše a ríbezle ošetrite proti múčnatke, priviažte ich ku kolíkom. Jahody vyplejte, okopte, ak je málo dažďa tak výdatne zavlažujte.

V prvej polovici mája vysaďte uhorky, fazuľu, tekvice. Ak nehrozia mrazy vysaďte priesady paradajok, papriky a zeleru. Zeleninové záhony prihnojte a okopávajte. Na konci mesiaca po zbere hlávkového šalátu treba posadiť kel a kapustu. Zemiaky ktoré vyrástli do výšky 8-10 cm okopcujte. Je potrebné pristrihnúť živé listnaté plody, aby sa lepšie rozvetvovali.

Môžete mierne skrátiť aj odkvitnuté kríky na skalkách. Ak chcete zakladať nový trávnik, je najvyšší čas. Koniec mája je posledný vhodný termín.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies