Záhorské múzeum v Skalici pripravilo monografiu Rodina v ľudovej kultúre Záhoria

NETKY.SK • 13 Február 2023, 13:00 • 2 min
Záhorské múzeum v Skalici pripravilo monografiu Rodina v ľudovej kultúre Záhoria

SKALICA - Záhorské múzeum v Skalici, ktorého zriaďovateľom je Trnavský samosprávny kraj, pripravilo novú odbornú monografiu s názvom Rodina v ľudovej kultúre Záhoria. TASR o tom informovalo múzeum.

slovakia

left justify in out

Publikácia sa tematicky venuje rodinným zvykom v roľníckom prostredí. "Tie sú poňaté chronologicky od narodenia a detstvo cez mladosť, svadobné zvyky, dospelosť až po starobu a pohrebné obyčaje. Autorkou publikácie etnografického charakteru je etnologička a odborná pracovníčka múzea Dita Andrušková. Autorom grafickej úpravy a dizajnu je grafik František Jablonovský," uviedlo múzeum.

 

Bohatú obrazovú časť knihy tvoria dobové fotografie archívu múzea a vybraných zbierkových predmetov. Doplnené sú materiálmi z ďalších archívov pamäťových inštitúcií a súkromných osôb z oblasti Záhoria a Myjavy z konca 19. storočia až 70. rokov 20. storočia. Obsahový základ monografie vychádza z výstavy a katalógu Rodina v tradičnej ľudovej kultúre Záhoria, sprístupnenej v múzeu na prelome rokov 2020 až 2021, ktorý autorka rozšírila o nové poznatky a fotografie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies