Záhorie je pripravené na plesovú sezónu

NETKY.SK • 17 Január 2015, 12:49 • 2 min
Záhorie je pripravené na plesovú sezónu

SENICA/SKALICA - Okresné mestá na Záhorí sú pripravené na tohtoročnú plesovú sezónu. V Senici ju štartuje dnes o 20. hodine Hasičský ples.

slovakia

left justify in out

Do Domu kultúry pozýva na skvelú zábavu a pestrý kultúrny program miestny zbor dobrovoľných hasičov. O týždeň neskôr ich na rovnakom mieste vystriedajú poľovníci, ktorí sľubujú aj menu s poľovníckymi špecialitami. Bude to už 21. reprezentačný ples Regionálnej organizácie Slovenského poľovníckeho zväzu.
      

V poradí piaty Študentský ples bude v Senici v posledný januárový deň, organizátori avizujú aj voľbu kráľovnej a kráľa plesu. Prvú februárovú sobotu si na ples priestory Domu kultúry vyhradila Jednota dôchodcov Slovenska, pozýva svojich členov i všetkých seniorov mesta i okolia. Záver plesovej sezóny v Senici bude 14. februára patriť 7. reprezentačnému Valentínskemu plesu Slovenského červeného kríža.
      

Sezónu plesov v Skalici otvoril už v piatok 16. januára 21. ples mesta. Nasledovať bude 24. januára Hasičský ples, ktorý je najstarším a najnavštevovanejším a v roku 2015 napíše svoje 122. pokračovanie. Jeho organizátormi sú dobrovoľní hasiči, podujatie malo prestávku iba počas vojny. O týždeň neskôr sa Skaličania môžu zabaviť na 22. plese Vinohradníckeho spolku, 7. februára je na rade Fašiangový ples Vínnej cesty Záhorie, na ktorom o 24. hodine pochovajú aj basu. Skaličania však v plesaní neskončia, 25. Reprezentačný ples Gymnázia F.V. Sasinka sa uskutoční 20. februára a Reprezentačný ples spoločnosti INA 21. februára. Všetky plesy budú v miestnom Dome kultúry, ktorý je dielom známeho architekta Dušana Jurkoviča a postavil ho pred 110 rokmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies