Zahanbujúca prehra volejbalistov s Belgičanmi

NETKY.SK • 16 Jún 2013, 11:39 • 2 min
Zahanbujúca prehra volejbalistov s Belgičanmi

VIEDEŇ - Slovenskí volejbaloví reprezentanti ukončili svoje účinkovanie na úvodnom turnaji A-skupiny základnej fázy Európskej ligy vo Viedni zahanbujúco hladkou prehrou s reprezentáciou Belgicka 0:3 (-12, -12, -20). V celom zápase získali chudobných 44 bodov, čo bol vôbec najnižší bodový zisk zdolaného tímu na tomto turnaji. V rakúskej metropole vyhrali jediný zápas, keď v úvodnom vystúpení vo štvrtok zdolali Dánsko 3:0. Po senzačnej piatkovej prehre s domácim Rakúskom 1:3 prišla na záver ďalšia nepríjemná sprcha.

slovakia

left justify in out

V ďalšom sobotnom zápase na tomto turnaji sa zrodilo prekvapenie na úkor domácej rakúskej reprezentácie, ktorá prehrala s výberom Dánska hladko 0:3. Prvý turnaj základnej fázy tak jednoznačne vyhrali Belgičania, Slovákom patrí v tabuľke 3. miesto. Druhý zo štyroch turnajov A-skupiny sa odohrá v závere budúceho týždňa 20. - 22. júna v dánskom Slagelse. 

Slovensko - Belgicko 0:3 (-12, -12, -20) 
69 min, rozhodovali: La Micela (Tal.) a Tillmann (Maď.) 

Zostavy: 
Slovensko: Masný, Kohút, Michalovič, Piovarči, Paták, Štefan Chrtiansky ml., libero Ondrušek (Bencz, Zaťko, Kašper, Hriňák) 
Belgicko: Verschueren, Van den Dries, Deroo, Coolman, Van de Voorde, Verhanneman, libero Dejonckheere (Heyrman). 

Slováci začali veľmi zle. Od prvej lopty dovolili Belgičanom prevziať iniciatívu a súper sa nenechal ponúkať. Čoskoro si vypracoval až päťbodový náskok (9:4) a slovenskí volejbalisti nevedeli nájsť recept na jeho pestrú hru. Zverenci trénera Štefana Chrtianskeho st. znížili na 14:11, ale to bolo z ich strany všetko. Od stavu 16:12 už nebodovali a výsledok prvého setu 21:12 je na hranici nepríjemného debaklu. Ani druhý set nepriniesol obrat. Réžiu pevne držali vo svojich rukách Belgičania a Slováci sa chvíľami dostávali do roly nepripravených žiačikov. Tentoraz prišla šnúra bodov belgických volejbalistov od stavu 13:12, ktorú sa „chrtianskovcom“ do konca nepodarilo prerušiť a po 18 minútach sa súper tešil z ďalšieho zisku po navlas rovnakom výsledku 21:12. Slovenskí reprezentanti sa už do konca nespamätali. V treťom dejstve síce na začiatku tesne viedli (3:1 a naposledy 4:3), ale iba v úvode držali krok s rozbehnutým súperom, potom si už opäť Belgičania robili s nimi, čo chceli. V závere síce potrebovali na ukončenie zápasu sedem mečbalov, keď sa Slovákom podarilo zo stavu 20:14 vyrovnať na 20:20, ale dokonať obrat im už nedovolili. Tretí set vyhrali 22:20, celý zápas 3:0 a stali sa zaslúžene víťazmi úvodného turnaja. 

Hlas (podľa www.svf.sk): 
Štefan Chrtiansky (tréner SR): "Ani neviem, ako mám tento zápas hodnotiť. Pred začiatkom sme si hovorili, že ideme do súboja s dobrým súperom uvoľnene a s rizikom. To však dnes u nás absolútne absentovalo. Mali sme problém na prihrávke, na útoku, hrali sme opatrne, keď sme mali zariskovať, bolo to zlé. V koncovke tretieho setu sme síce vyrovnali veľký náskok, ale bolo to skôr o šťastí. Zariskovali sme na servise a takmer to vyšlo. Zápas s Rakúskom sme hodnotili ako zlý, ale dnešný výkon bol trikrát horší ako včera. Máme po prvom turnaji, čakal som aspoň šesť bodov. Som nespokojný." 

Výsledok ďalšieho sobotného zápasu A-skupiny: 
Rakúsko - Dánsko 0:3 (-16, -17, -30) 
81 min, rozhodovali: Gáll (ČR) a Zdraveski (Maced.), 300 divákov 

Tabuľka A-skupiny po prvom turnaji: 
1. Belgicko 3 3 0 9:2 8 
2. Rakúsko 3 1 2 5:7 4 
3. Slovensko 3 1 2 4:6 3 
4. Dánsko 3 1 2 3:6 3



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies