Zahalená žena musela odísť z predstavenia opery v Paríži

NETKY.SK • 20 Október 2014, 06:53 • 2 min
Zahalená žena musela odísť z predstavenia opery v Paríži

PARÍŽ - Z prebiehajúceho predstavenia parížskej Opery Bastille musela odísť diváčka, ktorá mala kompletne zahalenú tvár. K incidentu došlo už 3. októbra, informovala v nedeľu agentúra APA s odvolaním sa na francúzske médiá.

slovakia

left justify in out

Jean-Philippe Thiellay, zástupca riaditeľa Opery Bastille, v nedeľu povedal, že žena sedela v prvom rade priamo za dirigentom a až na oči mala tvár úplne zahalenú. "Oznámili mi to v druhom dejstve," uviedol Thiellay. 
      

Diváčku preto v prestávke opery La Traviata požiadali, aby si buď dala dole závoj, alebo odišla. Ona a jej spoločník po tejto výzve opustili priestory opery. Podľa francúzskych médií išlo o turistov z oblasti Perzského zálivu. Francúzsky parlament prijal v roku 2010 zákon, ktorým zakázal nosenie odevu zahaľujúceho tvár na verejných priestranstvách. Zákon nadobudol účinnosť v apríli 2011 a za jeho porušenie hrozí pokuta vo výške 150 eur.

      

Francúzske ministerstvo kultúry v reakcii na incident uviedlo, že pripravuje upozornenie pre divadlá, múzeá a ďalšie verejné inštitúcie, aby zabezpečili, že všetci návštevníci a diváci budú dodržiavať spomínaný zákon.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona