Zahájenie prevádzky letiska Praha-Ruzyně pred 80 rokmi ako prvý odštartoval let z Piešťan

NETKY.SK • 22 Február 2017, 13:38 • 2 min
Zahájenie prevádzky letiska Praha-Ruzyně pred 80 rokmi ako prvý odštartoval let z Piešťan

PIEŠŤANY/PRAHA – Letisko v Piešťanoch sa stane súčasťou osláv jubilea Letiska Praha-Ruzyně. Pražania si od apríla budú pripomínať 80. výročie zahájenia prevádzky na tomto letisku, čo je považované za jeden z míľnikov česko-slovenského civilného letectva. Pri tejto príležitosti Letisko Praha v spolupráci s Českými aerolíniami plánuje na 5. apríla špeciálny spoj po trase prvého letu v roku 1937. Išlo o let Piešťany-Brno-Praha.

slovakia

left justify in out

Na let bude nasadený Airbus A319 s kapacitou 144 cestujúcich. Polovica kapacity je zarezervovaná pre VIP hostí a novinárov, ostatok bude uvoľnený do predaja pre leteckých fanúšikov za symbolickú cenu. Odlet z Prahy je plánovaný na 8. hodinu s príletom do Piešťan o 8.50 h. Odlietať by sa malo o 10.15 h.

 

Pre účastníkov letu sú pripravené špeciálne certifikáty s vyobrazením prvého lietadla, ktoré let v roku 1937 absolvovalo, špeciálna pečiatka aj poštová známka. Na palube bude k dispozícii vydanie novín, ktoré bude pozostávať z výberu z tlače z 5., resp. 6. apríla 1937. Budú sa premietať dobové dokumenty týkajúce sa zahájenia leteckej dopravy z Ruzyně. Informoval Patrik Velšic, hovorca Trnavského samosprávneho kraja, ktorý je hlavným akcionárom Letiska Piešťany.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies