Záhadný nález veľkého hada v okolí Stupavy: Zbavil sa anakondy nezodpovedný chovateľ?

NETKY.SK • 24 Január 2018, 16:24 • 2 min
Záhadný nález veľkého hada v okolí Stupavy: Zbavil sa anakondy nezodpovedný chovateľ?

STUPAVA – Toto bolo naozaj prekvapenie aj pre skúseného pozorovateľa prírody. Známy dokumentarista Tomáš Hulík zverejnil na sociálnej sieti fotografie anakondy žltej, ktorej telo našiel blízko Stupavy.

slovakia

left justify in out

Nález mŕtvej anakondy, ktorej pôvodným domovom je Južná Amerika, potvrdila aj polícia.  Upozornila že z hľadiska chovu patrí do kategórie „nebezpečný živočích“, a preto je pre jej chovateľov povinné povolenie. Podľa zverejnenej fotografie bola dĺžka plaza 1,9 metra.

 

Anakonda žltá (Eunectes notaeus) dorastá obvykle do dĺžky 3 až 5 metrov. Jej sfarbenie je žlté až svetlohnedé s čiernou kresbou. Vyskytuje sa pri vode a možno ju chovať v teráriu s vodnou plochou pri teplote 20 až 30 °C. Ako uvádza portál hady.sk, „povaha anakondy žltej sa líši od jedinca k jedincovi. Niektoré sú pokojné a krotké, iné zase útočné a hryzavé, najmä pri kŕmení.“ Takže, ktovie či sa pod osud nebohej stupavskej anakondy nepodpísala aj povaha tohto exemplára.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies