Záhadný mechanizmus kontroluje 65% transakcií Etherea

NETKY.SK • 24 September 2017, 18:34 • 2 min
Záhadný mechanizmus kontroluje 65% transakcií Etherea

NEW YORK – Skupina mimoriadne dôvtipných analytikov začala zisťovať, kde a koľko ethereových transakcií sa spracováva. Výsledky ich skúmania sú však veľmi prekvapujúce.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa analýzy je viac ako 65 percent všetkých ETH transakcií generovaných pomocou dočasných adries. Inými slovami, finančné prostriedky sa dostanú na adresu a znova ju opúšťajú zvyčajne do jednej hodiny. Rovnaké adresy sa však už nikdy nepoužívajú znova.

Zistenie naznačuje, že akýsi gigantický "mixér Etherea" presúva finančné prostriedky na dočasné adresy, mieša ich z adresy na adresu a potom ich presúva na pevné adresy na rôznych burzách. Celý proces znázorňuje nasledujúca grafika.

 

img

 

Problém s týmito transakciami spočíva v tom, že predstavujú masívnu časť všetkých ETH transakcií, čo naznačuje, že finančné prostriedky sa z nejakého dôvodu rýchlo presúvajú, ktorý však nie je jasný. Najmenej jedna z nasledujúcich možností by však mala byť pravdivá.

 

Obchádzanie kontroly

1. Ochrana poskytovaná klientom od samotných búrz. Finančné prostriedky všetkých klientov sa zmiešajú, aby sa nedal vystopovať pôvod týchto prostriedkov. Takže klienti, ktorí mali pred procesom zmiešania peniaze z pochybných zdrojov sa premiešajú s tými, ktorých peniaze boli čisté, avšak na výstupe sa už nedajú identifikovať a tým pádom žiadni klienti nemôžu byť obvinení z akejkoľvek nezákonnej činnosti

2. Zavedený mechanizmus má chrániť obyvateľov Spojených štátov, ktorí sa chcú vyhnúť kontrole zo strany regulačných orgánov USA.

 

img

 

3. Mechanizmus používaný veľkou súkromnou burzou na ochranu súkromia svojich klientov. Táto burza výmena by mohla pracovať s klasickými peniazmi.

4. Mechanizmus používaný na bezpečný prenos aktív medzi burzami kryptomien.

5. Akýkoľvek druh schémy prania Ethereov.

Až čas ukáže, ktorá z týchto možností bola v skutočnosti tá účelová. Zaujímavou je však skutočnosť, že ak sa uskutočňuje takýto veľký objem transakcií prostredníctvom jediného mechanizmu, spochybňuje to rast trhu Etherea a jeho skutočné využitie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona