Záhadné nity na džínsoch: Slúžia ako ozdoba?

NETKY.SK • 23 Apríl 2016, 11:55 • 2 min
Záhadné nity na džínsoch: Slúžia ako ozdoba?

LOS ANGELES - Klasické džínsy sa stali obľúbené po celom svete. Mnohí použivájú džínsy na každodenné nosenie, iný len príležitostne. Málokto však vie načo slúžia napríklad ozdobné nity na vreckách.

slovakia

left justify in out

Na prvý pohľad pôsobia ako módny doplnok či elegantná ozdoba, ale nie je to úplne tak. V minulosti plnili nity svoj účel. Patentovať si ich dal sám vynálezca týchto nohavíc Levi Strauss.

 

V dobe kalifornskej zlatej horúčky si džínsy obľúbili zlatokopovia. Nohavice im ale dlho nevydržali, lebo si do vreciek strkaly nájdené kúsky zlata. Tie sa samozrejme začali hneď trhať. Levi Strauss tak vymyslel patent ako zabrániť trhaniu vreciek. Aby zabránil páraniu ševu, nainštaloval na vrecká medené nity, ktoré látku dokonale spojili. 

 

Zlatokopovia boli spokojní, lebo vrecká sa prestali trhať a my môžeme dnes nosiť elegantné nohavice s medenými nitmi, ktoré dávajú džínsom svoj štýl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies