Záhada zmiznutého malajzijského lietadla: Uniesli ho na Andamanské ostrovy?!

NETKY.SK • 14 Marec 2014, 15:34 • 2 min
Záhada zmiznutého malajzijského lietadla: Uniesli ho na Andamanské ostrovy?!

NAÍ DILLÍ - Malajzijské lietadlo, po ktorom zatiaľ neúspešne pátrajú tímy z celého sveta už takmer týždeň, údajne po strate signálu letelo niekoľko stoviek kilometrov. Informáciu potvrdili agentúre Reuters dva zdroje, ktoré priamo pracujú na vyšetrovaní.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Malajzijský Boeing 777 s 239 ľuďmi na palube podľa vyšetrovateľov letel aj po strate signálu. Smeroval údajne na indické Andamanské ostrovy. Signál Beoingu mal zachytiť indický vojenský radar. Je teda pravdepodobné, že lietadlo niekto uniesol a naviedol ho na tento smer.

 

Indické lietadlá prehľadávali v piatok stovky malých Andamanských a Nikobarských ostrovov v Bengálskom zálive patriacich Indii a snažili sa objaviť nejaké stopy po Boeingu 777, ktorý s takmer s 240 ľuďmi na palube zmizol v sobotu na trase Kuala Lumpur - Peking. Len 37 z 572 ostrovov je obývaných, väčšina je pokrytá hustým lesom. Malajzia požiadala Indiu o pomoc pri pátraní po zmiznutom lietadle malajzijskej spoločnosti, na palube ktorého bola väčšina čínskych cestujúcich.

 

Andamanské ostrovy

 

img

 

Pátranie po lietadle stále pokračuje, napriek vysokému nasadeniu sa však stále nepodarilo nájsť žiadne konkrétne stopy po havárii. Stroj zmizol z obrazoviek v sobotu nadránom malajzijského času, keď sa mal nachádzať nad Thajským zálivom. Po troskách pátrajú desiatky lietadiel a lodí z viacerých krajín, zatiaľ čo sa objavujú rôzne špekulácie vrátane možnosti teroristického útoku či únosu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies