Záhada zmiznutého letu MH370: Pilot namieril lietadlo do Indického oceánu?!

NETKY.SK • 16 September 2014, 10:12 • 2 min
Záhada zmiznutého letu MH370: Pilot namieril lietadlo do Indického oceánu?!

KUALA LUMPUR - Boeing 777 malajzijských aerolínií s 239 osobami na palube, ktorý sa stratil 8. marca bol zničený pilotom lietadla, ktorý spáchal samovraždu, tvrdí to letecký expert.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ewan Wilson, šéf aeroliniek Kiwi, povedal expertom v Birminghame, že pilot Zaharie Ahmad Shah zabil pasažierov na palube odtlakovaním lietadla. Zomreli kvôli nedostatku kyslíka.

 

Podľa Wilsona potom pilot nechal lietadlo spadnúť do južnej časti Indického oceána. Predtým sa sám uzamkol v kokpite.

 

Vyšetrovatelia tvrdia, že pilot spravil pred pádom do oceána ešte osem výrazných zmien v kurze a potom išiel niekoľko hodín na autopilota.

 

Wilson považuje 53-ročného Shaha za mentálne chorého a zároveň nalieha na prevádkovateľov leteckých spoločností, aby pravidelne testovali svojich zamestnancov. "V leteckom priemysle sa jednoducho ignorujú psychické problémy. Piloti sú ľudia ako hociktorí iní.“

 

Na palube letu MH 370 bolo 227 pasažierov z 15 krajín a 12 členov posádky. Lietadlo sa stratilo 8. Marca a odvtedy po ňom pátrajú medzinárodné tímy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies