Záhada výbuchu rozlúštená: Palestínskeho veľvyslanca v ČR zabil semtex ukrytý v knihe!

NETKY.SK • 8 Apríl 2014, 06:57 • 2 min
Záhada výbuchu rozlúštená: Palestínskeho veľvyslanca v ČR zabil semtex ukrytý v knihe!

PRAHA - Palestínskeho veľvyslanca v Českej republike nezabili na Nový rok ani atentátnici, ani nástražné zariadenie proti otvoreniu trezoru nepovolanou osobou.

slovakia

left justify in out

Zistil to český denník MF DNES. Džamál Muhammad Džamál zomrel nešťastnou zhodou okolností a tiež kvôli svojráznej palestínskej politike počas studenej vojny. V ruke mu explodovala kniha naplnená semtexom. Informácie dnes priniesol spravodajský portál iDNES.cz.
      

"Bola to nešťastná náhoda. Veľvyslanec bol poctivý pán, ktorý chcel urobiť poriadok v starých veciach, a medzi nimi boli dve knihy s výbušninami," uviedol nemenovaný kriminalista oboznámený s vyšetrovaním prípadu.
      

Jedna z kníh veľvyslancovi v ruke vybuchla. Polícia nechce zverejniť ďalšie podrobnosti, pretože ešte čaká na tri posudky.
      

Jeden z nich má definitívne potvrdiť, že trhavinou bol semtex - český výrobok obľúbený medzi teroristami. Kriminalista však povedal, že na 99,9 percenta o semtex išlo. Trhavina bola približne zo 70. rokov 20. storočia, bola teda minimálne 30 rokov stará.
      

Policajti sú presvedčení, že výbušnina nebola určená veľvyslancovi Džamálovi, keďže bola stará. Nie je však jasné, prečo sa na ambasáde nachádzala.
      

Aj zbrane, ktoré policajti našli po výbuchu v areáli veľvyslanectva, pochádzali zo 70. a 80. rokov minulého storočia. Potvrdili to expertízy, zdôraznil web iDNES.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona