Záhada na jachte: Vedľa múmie námorníka našli list dávno mŕtvej žene

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 10:54 • 2 min
Záhada na jachte: Vedľa múmie námorníka našli list dávno mŕtvej žene

MANILA - Po tom čo čo objavili rybári záhadnú jachtu pri pobreží Filipín sa pustili vyšetrovatelia do práce. Snažia sa objasniť záhadnú smrť námorníka na jachte.

slovakia

left justify in out

Mumifikované telo našli rybári pri pobreží na juhu Filipín. Vedľa neho bol položený dopis jeho dávno zosnulej manželke. Námorník Manfred Fritz Bajorat mal dcéru, ktorá priletí mumifikované telo identifikovať.

 

Pred dvomi dňami sme vás informovali o tom, že opustenú jachtu objavili dvaja rýbari, ktorým sa naskytol nepríjemný pohľad v kajute, kde sedel mumifikovaný námorník pri vysielačke. Pravdepodobne sa snažil volať o pomoc, ale smrť mu v tom zabránila. 

 

Polícia našla v kajute osobné doklady a fotoalbum podľa ktorých polícia určila jeho totožnosť. Vedľa neho ležal list jeho manželke, ktorá je už skoro 6 rokov mŕtva. “Tridsať rokov sme boli spolu a na jednej ceste. Potom ťa ale premohli démoni, ktorí boli silnejší ako tvoja vôla žiť. Si preč. Dúfam, že tvoja duša našla pokoj. Tvoj Manfred.” píše námorník v liste. Jeho manželka zomrela zrejme na rakovinu v máji 2010. Bajorat zomrel teda najskôr až po tomto dátume.

 

Bajoratova dcéra Nina priletí telo identifikovať a keď to bude jej otec, tak nechá telo spáliť a odvezie späť do Nemecka odkiaľ Bajorat pochádza. 

 

Podľa Bajoratových susedov a priateľ bol jachtár morom priamo posadnutý, vypátral brtiský denník Daily Mail. Nikoľko rokov žil s rodinou na hausbóte, aby bol vode čo najbližšie. “ Rieky, jazerá a nádrže neboli dosť veľké. Sníval o otvorenom mori. On si splnil svoj sen", vypovedal Bajoratov kamarát z jeho rodného mesta Twisteden.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona