Záhada letu MH370: Družica zachytila 122 nových objektov!

NETKY.SK • 26 Marec 2014, 13:47 • 2 min
Záhada letu MH370: Družica zachytila 122 nových objektov!

KUALA LUMPUR - Ďalších 122 objektov, ktoré by mohli pochádzať zo zmiznutého boeingu malajzijských aerolínií, sa podarilo identifikovať prostredníctvom satelitu. Uviedol to dnes malajzijský minister dopravy Hishammuddin Hussein, ktorého citovala BBC.

slovakia

left justify in out

Na snímkach zhotovených 23. marca francúzskym satelitom Airbus sa nachádzajú objekty s dĺžkou do 23 metrov. Niektoré z nich sú lesklé a mohli by byť vyrobené z pevného materiálu. Objekty sú roztrúsené na ploche 400 štvorcových kilometrov ležiacej okolo 2557 kilometrov od západoaustrálskeho mesta Perth.

 

Let MH370 spoločnosti Malaysia Airlines, ktorého cieľom bol Peking, zmizol 8. marca z obrazoviek civilných radarov necelú hodinu po štarte z malajzijskej metropoly Kuala Lumpur. Na palube sa nachádzalo 239 ľudí, z nich dve tretiny tvorili čínski cestujúci.

 

Odvtedy sa už lietadlo počas letu neozvalo. Na niekoľkých sériách družicových záberov sa v Indickom oceáne podarilo objaviť trosky rôznej veľkosti, ktoré by mohli pochádzať z nezvestného lietadla.

 

Na nepoľavujúce úsilie v pátraní po zmiznutom lietadle malajzijských aerolínií vyzval dnes osobitný vyslanec Číny v Malajzii Čang Jie-suej. Čang, ktorý je zároveň námestníkom ministra zahraničných vecí, už dnes podľa agentúry Sinchua rokoval s malajzijským premiérom Nadžíbom Razakom.

 

img

 

Čanga vyslal v utorok do Malajzie čínsky prezident Si Ťin-pching, aby s malajzijskými predstaviteľmi rokoval o situácii okolo nezvestného lietadla.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona