Záhada krásy, ako veľmi vplýva na výber životného partnera?

NETKY.SK • 19 Október 2015, 19:00 • 2 min
Záhada krásy, ako veľmi vplýva na výber životného partnera?

BRATISLAVA - Ako veľmi je krása dôležitá pri výbere životného patnera? Vedci si nad touto otázkou dlho lámu hlavu a teraz ponúkli viaceré vysvetlenia.

slovakia

left justify in out

Prvá teória hovorí o tom, že za príťažlivejších ľudí sa zväčša považujú tí, ktorí majú súmernú tvár. Symetria sa totiž spája s krásou a tiež s kvalitou genetického materiálu. Pri hľadaní partnera preto našu pozornosť pútajú pekní ľudia, pretože práve s takýmito ľuďmi máme väčšiu šancu splodiť zdravých potomkov.

 

Iné výskumy zase tvrdia, že posudzovanie atraktivity podľa rysov tváre je individuálne. Vedci túto teóriu vysvetľujú tým, že pri  výbere partnera sa uplatňujú naše predchádzajúce skúsenosti a genetika nie je dôležitá. Tieto tvrdenia vedci dokazujú na dvojčatách, keď počas výskumu pozorovali, že aj jednovaječné dvojčatá majú na krásu mužov iný názor.  Ideálnu predstavu o vzhľade partnera podľa tejto štúdie neformuje ani tak rodina či blízke okolie, ale všetky naše minulé stretnutia s ľuďmi rôznych tvárií, vrátane prvej lásky. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona