Záhada kľúčov v Česku rozlúštená: Patrili k schránkam v SR s miliónmi korún

NETKY.SK • 23 Január 2014, 08:56 • 2 min
Záhada kľúčov v Česku rozlúštená: Patrili k schránkam v SR s miliónmi korún

OSTRAVA - Trezor v dome 43-ročného muža z okresu Frýdek-Místek v ČR, ktorého polícia obviňuje z mnohomiliónového podvodu pri dovoze palív zo zahraničia, obsahoval zbraň a dva záhadné kľúče.

slovakia

left justify in out

Políciu pri domovej prehliadke zaujalo, že sa muž k trezoru nepriznával - nakoniec zistila, že kľúče patria k bezpečnostným schránkam na Slovensku.

Informoval o tom dnes spravodajský server iDNES.cz s odvolaním sa na šéfa moravskosliezskej hospodárskej kriminálky Martina Válka.

Trezor v mužovom dome otvoril privolaný zámočník a polícia potom zistila, že oba kľúče patria k bezpečnostným schránkam v slovenských peňažných ústavoch. 

Kým prvá schránka bola prázdna, v druhej ležali bankovky v hodnote 4,8 milióna českých korún. Ukryla ich tam manželka podozrivého, ktorá zrejme dostala za úlohu ukryť peniaze z podvodu. Najskôr však dokúpila vybavenie kuchyne, dopriala si nový mercedes a spoločne si zaobstarali pozemok za vyše milióna korún. Zvyšok ukryla žena na horšie časy do schránky. Polícia všetko zhabala. Ženu (43) obvinila z podielnictva z nedbalosti.

Muž s komplicom starším o dva roky priviezli zo zahraničia benzín a naftu približne za 37 miliónov korún. Palivo predali, neodviedli však DPH a všetky peniaze si rozdelili pre osobnú potrebu. Účelovo založenú firmu nakoniec previedli na bezdomovcov. Štát tak stratil približne 11 miliónov korún, napísalo webové vydanie denníka Mladá fronta DNES.

"Za skrátenie dane a poplatku im hrozí päť až desať rokov väzenia," uviedol kriminalista Válek s tým, že obžaloba už smeruje na krajský súd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona