Záhada cudzinca rozlúštená: Poznáme jeho identitu!

NETKY.SK • 10 Apríl 2014, 13:57 • 2 min
Záhada cudzinca rozlúštená: Poznáme jeho identitu!

OSLO - Nórska polícia už pozná totožnosť záhadného cudzinca, trpiaceho stratou pamäti, ktorého objavili na ulici v Osle koncom minulého roka. Muž podľa všetkého pochádza z Českej republiky, čo potvrdili členovia jeho rodiny, oznámil server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

"S veľkou pravdepodobnosťou by malo ísť o 36-ročného občana Českej republiky," povedala pre Novinky.cz hovorkyňa policajného prezídia ČR Eva Stuhlíková. Podľa nej muža spoznalo niekoľko jeho príbuzných. 
      

Muž podľa informácií policajnej hovorkyne nebol na zozname hľadaných osôb ČR a okolnosti jeho pobytu v Nórsku zostávajú zatiaľ nejasné. 
      

Zistenie totožnosti záhadného cudzinca potvrdila v oficiálnom vyhlásení aj nórska polícia, ktorá podľa agentúry AP taktiež uviedla len to, že ide o 36-ročného Čecha.
      

Muža našli 14. decembra 2013 v snehovom záveji pred istou reštauráciou v nórskej metropole. Bol v zlom zdravotnom stave, podchladený. Na tele mal údajne aj rezné rany. Miestni vyšetrovatelia pracujú aj s verziou, že sa mohol stať obeťou trestného činu. 
      

Cudzinec hovorí dobre po anglicky s východoeurópskym prízvukom, pričom rozumie aj česky, slovensky, poľsky a rusky. Nemal pri sebe žiadne doklady a ako svoje meno uviedol John Smith. Svoje skutočné meno si nepamätal, rovnako ako krajinu pôvodu ani ďalšie osobné údaje. 
      

Nórska polícia sa obrátila na verejnosť so žiadosťou o pomoc pri zisťovaní jeho totožnosti, pričom na internete zverejnila aj jeho fotografiu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona