AKTUALIZOVANÉ Pavol Rusko ostáva za mrežami! Súd sa obáva, že ujde alebo bude ovplyvňovať výpovede svedkov

NETKY.SK • 27 Október 2017, 06:30 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Pavol Rusko ostáva za mrežami! Súd sa obáva, že ujde alebo bude ovplyvňovať výpovede svedkov

BRATISLAVA – Bývalý šéf televízie Markíza a exminister hospodárstva Pavol Rusko (54) ostáva v policajnej cele. Prokuratúra na návrh vyšetrovateľa požiadala o jeho vzatie do väzby po tom, čo ho obvinili z objednávky vraždy bývalej kolegyne Sylvie Volzovej.

slovakia

left justify in out

O jeho ďalšej väzbe rozhodoval sudca, pojednávanie bolo naplánované 16.00 hodinu. Policajná eskorta ho včera previezla na Okresný súd v Bratislave pre obvinenie z objednania si vraždy bývalej spoločníčky Sylvie Volzovej. Advokát Ruska Marek Para informoval, že prokuratúra sa s návrhom polície stotožnila. Dôvodom žiadosti o väzobné stíhanie je podľa prokuratúry obava, že by Rusko mohol ovplyvňovať svedkov alebo ujsť. O  prípadnom uvalení väzby musí príslušný sudca rozhodnúť do 72 hodín, teda soboty poludnia. 

 

Bývalého ministra hospodárstva a šéfa TV Markíza Pavla Ruska v stredu večer previezli do nemocnice na urgentný príjem do nemocnice na bratislavské Kramáre. Po vyšetrení lekári skonštatovali, že jeho stav neohrozuje jeho život a poslali ho do štátnej nemocnice na Mickiewiczovej ulici. Nakoniec sa ukázal, že Rusko bol len otrasený a v šoku zo zatýkania. Kukláči, ktorí ho zatýkali ním jednoznačne nejednali ako v rukavičkách, hodili o zem a pritlačili. 

 

Rusko sa v cele predbežného zadržania začal sťažovať na zdravotné problémy, potom, ako mu prokuratúra oznámila, že sa rozhodla na neho podať návrh na vzatie do väzby. Po ďalších vyšetreniach sa Pavol Rusko vrátil do cely krátko pred polnocou.

 

Polícia Pavla Ruska zadržala v pondelok predpoludním v jednom z obchodných bratislavský centier. „V predmetnej trestnej veci predložil vyšetrovateľ na Krajskú prokuratúru Bratislava vyšetrovací spis spolu s podnetom na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby,“ povedal hovorca Krajskej prokuratúry Michal Šurek.

 

Rusko si mal objednať vraždu u Mikuláša Černáka ešte v októbri 1997 za 20 miliónov korún (664-tisíc eur). Za odmenu mali Volzovú uniesť, donútiť ju prepísať podiel v Markíze na neznámu osobu a zlikvidovať ju. Rusko mal dať dopredu aj zálohu 500-tisíc korún, a to cez ďalšieho mafiána Miloša Kaštana. Do prípadu je zapletený aj šéf bratislavských ‚sýkoriek‘ Róbert „Kýbel” Lališ. Prví dvaja menovaní vo výpovedi dosvedčili, že si Rusko vraždu objednal a zálohu zložil pred bratislavským hotelom Holiday Inn. Kýbel má vypovedať v pondelok. Samotný Rusko akúkoľvek vinu popiera. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies