Zadržaný muž sa priznal k vražde podnikateľa Romana Housku

NETKY.SK • 14 Marec 2014, 19:41 • 2 min
Zadržaný muž sa priznal k vražde podnikateľa Romana Housku

PRAHA - Muž obvinený z vlaňajšej vraždy vplyvného člena ČSSD, podnikateľa Romana Housku, sa k svojmu činu priznal.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes televízia ČT24.
      

Podľa krajskej polície v Ústí nad Labem ide o muža stredného veku z okresu Teplice, ktorý bol hlavným podozrivým v prípade už od konca januára tohto roku. 
      

Po predvolaní na výsluch mužovi došlo, že prehral, a k Houskovej vražde sa priznal a uviedol o nej podrobnosti, ktoré by nikto iný nemohol vedieť. Jeho slová potvrdila aj skutočnosť, že sa na mieste čin našla stopa jeho DNA.
      

"Prišiel, odovzdal zbraň, o ktorej vyhlásil, že s ňou zavraždil pána Housku a urobil spontánne priznanie," povedal na tlačovej konferencii námestník krajského policajného riaditeľa Bohumil Kotas.
      

So samotným Houskom sa údajný strelec podľa vyšetrovateľov vôbec nepoznal a o tom, kto bola jeho obeť, sa dozvedel až z médií. Obaja muži sa podľa doterajších zistení nepoznali a ich náhodné stretnutie vyústilo do konfliktu, ktorý sa skončil streľbou. Nateraz nič nenasvedčuje tomu, že by vražda mala politický motív. 
      

Na Romana Housku páchateľ 18. novembra 2013 pred garážou jeho domu v Chomutove vypálil štyri výstrely. Jedna guľka Housku škrabla, ďalšie dve mierili do hrude a jedna do hlavy.
      

Houska bol vplyvným podnikateľom a životným partnerom Jany Vaňhovej - bývalej hajtmanky (županky) Ústeckého kraja. Bol kontroverznou osobou, ktorá figurovala v mnohých kauzách. Upozornil na seba najmä v roku 2003, keď autom prešiel nohu strážnikovi, ktorý ho chcel pokutovať za nesprávne parkovanie. Nakoniec sa však trestu vyhol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies