Zadržaný falošný diplomat nebol Slovák

NETKY.SK • 3 Október 2013, 13:44 • 2 min
Zadržaný falošný diplomat nebol Slovák

BRATISLAVA - Falošný slovenský diplomat, ktorého zadržali v Maďarsku, nebol Slovák.

slovakia

left justify in out

"Napokon sa ukázalo, že zadržaný muž nebol občanom Slovenska - v skutočnosti je občanom Maďarska," uviedol hovorca ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Boris Gandel.

Na prípad falošného diplomata upozornil RTVS v rannom Rádiožurnále v Slovenskom rozhlase. Muža podozrievajú z pašovania veľkého množstva tovaru zo Slovenska a podvodu na daniach z pridanej hodnoty. Tovar dovážal do Maďarska cez reťaz fiktívnych podnikov, ktoré nezaplatili DPH, informoval rozhlas. Maďarskému štátu spôsobil podľa RTVS škodu viac ako 1,5 milióna eur.

O záťahu kriminálnej skupiny Národného daňového a colného úradu na podvodníkov informovala maďarská verejnoprávna televízia. Ukázala aj luxusné vozidlá falošného diplomata, vybavené diplomatickým označením, vďaka ktorému sa skupine darilo udržiavať svoje akcie skryté poldruha roka. Hovorkyňa daňového a colného úradu Alexandra Szarkezyová informovala o domovej prehliadke, počas ktorej muž, čo sa vydával za radcu slovenského veľvyslanectva v Budapešti, sa vyhrážal vyšetrovateľom svojou nejestvujúcou imunitou. Keď mu oznámili, že ho dajú do predbežnej väzby, žiadal umiestnenie vo wellness hoteli. Kauza však podľa RTVS bude zrejme vážnejšia ako podvodnícky dovoz potravín, pretože počas prehliadok 32 miest našli vyšetrovatelia zbrane a strelivo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies