Zadržaný exminister vnútra Čavkov vstúpil do protestnej hladovky

NETKY.SK • 1 December 2017, 19:55 • 2 min
Zadržaný exminister vnútra Čavkov vstúpil do protestnej hladovky

SKOPJE - Macedónsky exminister vnútra, neskôr šéf kancelárie pre verejnú bezpečnosť rezortu vnútra balkánskej republiky Mitko Čavkov vstúpil do hladovky.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom v piatok tamojšie médiá s odvolaním sa na jeho právneho zástupcu. Čavkov patril v uplynulý utorok medzi viac ako 30 zadržaných vrátane niekdajších príslušníkov polície a opozičných konzervatívnych poslancov v súvislosti s výtržnosťami v parlamente z apríla tohto roka.

 

Dôvodom jeho protestnej hladovky je obvinenie z teroristického ohrozenia ústavného poriadku a bezpečnosti, konštatoval advokát Petar Vasilev. Rozhnevaný dav stúpencov dlhoročného premiéra Nikolu Gruevského vnikol 27. apríla do priestorov parlamentu a zaútočil na poslancov opozície po tom, ako zákonodarný zbor zvolil za svojho nového predsedu poslanca albánskej národnosti Talata Xhaveriho. Gruevského strana označila túto voľbu za "puč".

 

Pri útoku došlo k zraneniu takmer stovky ľudí vrátane asi dvoch desiatok zákonodarcov, medzi nimi i nového predsedu macedónskej vlády Zorana Zaeva. V Macedónsku doteraz obvinili z účasti na spomínanom útoku viac ako tri desiatky osôb. Deväť ľudí odsúdili 23. mája 2017 za účasť na výtržnostiach na šesť mesiacov väzenia podmienečne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies