Zadržaný diplomat USA opustil Rusko

NETKY.SK • 20 Máj 2013, 10:00 • 2 min
Zadržaný diplomat USA opustil Rusko

MOSKVA - Zadržaný americký diplomat, ktorý je údajne agentom CIA, v nedeľu opustil ruské územie. Informovali o tom v tamojšie médiá, pričom televízia NTV priniesla jeho fotografiu z moskovského letiska Šeremetevo.

slovakia

left justify in out

Americký diplomat, ktorý sa údajne snažil získať informácie o bratoch Carnajevovcoch obvinených z aprílového bombového útoku v Bostone, tak splnil nariadenie ruských úradov. Tie mu nariadili opustiť krajinu do 20. mája.

Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) minulý týždeň oznámila zadržanie tretieho tajomníka politického oddelenia ambasády Ryana Christophera Fogla, ktorý sa mal pokúšať nahovoriť na spoluprácu jedného z ruských spravodajských dôstojníkov. Američan bol v prestrojení a okrem parochne ho zadržali aj so staromódnym mobilným telefónom a kompasom. Neskôr v utorok ho označili za neželanú osobu a ruská vláda nariadila jeho "čo najskoršie" vyhostenie. 
Najnovší prípad sa objavil krátko po prvom výročí návratu Vladimira Putina do funkcie ruského prezidenta, ktorým sa začalo opätovné ochladenie vzťahov medzi Moskvou a Washingtonom. Vyvolal pritom spomienky na udalosti z roku 2010, keď Američania na svojom území odhalili celú sieť ruských "spiacich agentov".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies