Zadržanie štyroch osôb v Grécku so zmareným útokom v Belgicku nesúvisí

NETKY.SK • 18 Január 2015, 09:16 • 2 min
Zadržanie štyroch osôb v Grécku so zmareným útokom v Belgicku nesúvisí

BRUSEL - Grécke úrady zadržali štyri osoby v súvislosti s nevydareným pokusom islamistov o útok na belgickú políciu. Ak ich vypočúvanie prinesie dostatok dôkazov, grécke úrady pošlú vzorky DNA svojim kolegom do Belgicka na ďalšie vyšetrovanie, informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Belgické spravodajské stanice skôr priniesli správu o tom, že tamojšie úrady hľadajú muža marockého pôvodu z Bruselu, ktorý sa ukrýva v Grécku. Podľa gréckej polície im medzinárodné bezpečnostné orgány poskytli mená niekoľkých podozrivých osôb s cieľom preveriť, či sa nachádzajú v Grécku, alebo ním iba prešli.
      

Grécka polícia nekomentovala, či je na danom zozname aj muž menovaný belgickými médiami. Tie podľa agentúry DPA informovali, že plán mal zosnovať v Grécku 27-ročný Abdelhamid Abaaoud z Bruselu, ktorý je marockého pôvodu a odišiel do Sýrie, kde sa pripojil k teroristickej organizácii tzv. Islamský štát (IS).
      

Polícia v belgickom meste Verviers vo štvrtok počas razie zabila dvoch ozbrojencov. Následne bolo po celej krajine zatknutých 14 podozrivých osôb a dvaja ľudia vo Francúzsku. Belgicko zvýšilo stupeň pohotovosti a vyslalo stovky vojakov na pomoc polícii a ochranu ambasád, inštitúcií EÚ a židovských lokalít.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies