Zadržaní teroristi v Maroku mali aj životunebezpečné biologické a toxické látky

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 18:44 • 2 min
Zadržaní teroristi v Maroku mali aj životunebezpečné biologické a toxické látky

RABAT - Skupina desiatich ľudí zadržaných 18. februára v Maroku pre podozrenie z extrémizmu, disponovala vražednými toxickými a biologickými materiálmi.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho komuniké skúmanie zhabaných látok expertmi preukázalo, že išlo o látky zaradené v medzinárodnej relácii medzi nebezpečné biologické zbrane, informovali dnes tlačové agentúry TASS a MTI.

 

Doterajšie vyšetrovanie preukázalo, že spomínané nebezpečné látky vyrobili teroristi s cieľom využiť ich pri plánovaných útokoch v Maroku.

 

Podľa názoru jedného z vedúcich predstaviteľov marockej vnútroštátnej rozviedky stáli za aktivitami odhalenej teroristickej bunky džihádisti z takzvaného Islamského štátu (IS).

 

Podľa informácií marockého ministerstva vnútra dostali členovia skupiny príkaz, aby útočili na citlivé ciele v krajine, napríklad na hotely, ale aj na významných vedúcich predstaviteľov civilnej a ozbrojenej moci v krajine. Samovražedným atentátnikom mal byť 16-ročný tínedžer.

 

Zaistené zbrane a muníciu skupiny prepašovali do Maroka z Líbye.

 

Pri prehliadkach zaistili marocké bezpečnostné zložky aj paralizéry, bodné zbrane rôzneho druhu, chemikálie vhodné na výrobu náloží, vojenské uniformy a vlajku IS.

 

Medzi plánmi extrémistov nechýbal nábor ďalších stúpencov.

 

Jeden z lídrov IS, ktorý mal skupine pomáhať, sa mal v čase zadržania podozrivých vo viacerých mestách na západe a v centrálnej časti Maroka zdržiavať v Turecku.

 

Medzi zadržanými je aj jeden francúzsky občan.

 

V Maroku vnímajú odhalenie tejto teroristickej bunky ako elimináciu doteraz najnebezpečnejšieho teroristického subjektu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies