Zadržaného srbského politika vyhostili z Kosova

NETKY.SK • 27 Marec 2018, 16:49 • 2 min
Zadržaného srbského politika vyhostili z Kosova

BELEHRAD - Marco Djurič bol vyvezený cez hraničný priechod Merdar po tom, čo ho dostavili pred súd za "porušenie pri prekročení hranice". Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Srbský politik Marco Djurič sa v súčasnosti deportuje z územia autonómnej oblasti na územie hlavnej časti Srbska. O tom informovala v pondelok Národná televízia krajiny.
     

Marco Djurič bol zadržaný policajnými špeciálnymi silami neuznaného Kosova v Kosovskej Mitrovici, na severe provincie a v putách ho priviezli do Prištiny.

 

Kosovská televízia replikuje zábery, na ktorých Djuriča zo zalomenými rukami vedú na policajnú stanicu v sprievode stovky ozbrojených mužov.

 

Kosovske médiá publikovali fotografiu, na ktorej sú zaznamenané albánske špeciálne sily so zadržaným ministrom v putách. Zadržanie sa konalo vtedy, keď Djurič komunikoval so srbskými občanmi, žijúcimi na severe provincie. Ľudia sa pokúšali chrániť politika, avšak polícia použila svetelné granáty a slzný plyn.

 

Počas zadržania, Kosovská polícia bila Srbov rukoväťou zbraní tak, že asistentovi Djuriča zlomili rebrá a zranili chrbticu. Okrem toho, zranení boli aj účastníci stretnutia - bol zranený reportér RTS kanálu.
     

Pritom, podľa medzinárodných dohôd medzi Belehradom a Prištinou, špeciálne jednotky kosovskej polície nemajú právo vstupovať na územie severnej časti Kosova, kde kompaktne žijú Srbskí občania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies