Zadržaného pakistanského politika prepustili na kauciu

NETKY.SK • 7 Jún 2014, 13:20 • 2 min
Zadržaného pakistanského politika prepustili na kauciu

LONDÝN - Vplyvného pakistanského politika Altáfa Husajna, ktorého zadržali v Londýne pre podozrenie z prania špinavých peňazí, prepustili na kauciu. Stalo sa tak po tom, čo ho v piatok sedem hodín vypočúvali.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatročného exilového lídra Zjednoteného národného hnutia (MQM) zatkli v utorok. Vyšetrovanie v prípade však bude pokračovať a Husajn musí na polícii vypovedať opäť v júli.


Správy o zatknutí Husajna vyvolali veľké protesty v pakistanskom Karáči, kde má MQM vysokú popularitu. Obavy z nepokojov paralyzovali mnohomiliónovú metropolu, pričom miestne trhoviská, obchody a čerpacie stanice zostali zatvorené. Správy o prepustení politika naopak vyvolali v meste búrlivé oslavy.

 

Šesťdesiatročný Husajn žije v Londýne od roku 1992, zatiaľ čo v jeho vlasti po ňom vyhlásili pátranie v súvislosti s vraždou. Podporovateľmi MQM sú milióny urdsky hovoriacich moslimov, ktorých rodiny sa prisťahovali do Karáči a priľahlých oblastí počas delenia Indie v roku 1947.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona