Zadržaná švédska tínedžerka zostáva za mrežami

NETKY.SK • 7 December 2015, 17:39 • 2 min
Zadržaná švédska tínedžerka zostáva za mrežami

VIEDEŇ - Na 17-ročnú Švédku, ktorú počas uplynulého víkendu zadržali vo Viedni, podali trestné oznámenie kvôli členstvu v teroristickom zoskupení.

slovakia

left justify in out

Tínedžerku, ktorá sa podľa vlastných slov chystala odcestovať do Sýrie, by museli prepustiť na slobodu, ak by nedošlo k podaniu trestného oznámenia.
Informovali o tom dnes tlačová agentúra APA i rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF s odvolaním sa na hovorcu polície Romana Hahslingera.


Dievča, ktorého meno nezverejnili, zadržali v sobotu večer na železničnej stanici Westbahnhof. Odvtedy sa nachádza v policajnej väzbe. Podľa vlastných slov sa Švédka chcela vo Viedni stretnúť s priateľkami a potom cestovať ďalej do Sýrie.


Švédske noviny Expressen informovali, že dievča sa stratilo v stredu a že jeho rodina sa obáva, že po radikalizácii sa plánuje pridať k džihádistickej skupine Islamský štát (IS) v Sýrii. Podľa správy vyrastala tínedžerka vo Švédsku a chodila tam do školy, v poslednom čase sa však čoraz viac izolovala a vyjadrovala sympatie k IS.


Podľa Hahslingera nemá rakúska polícia indície o konkrétnych teroristických aktivitách tínedžerky. Osobne poprela, že by mala akékoľvek kontakty s IS.
Viedenský Krajinský kriminálny úrad sa teraz pokúša vypátrať priateľky, s ktorými sa Švédka mala stretnúť v rakúskej metropole.


Ďalší osud dievčaťa zostáva otvorený; zatiaľ nevedno, či sa začne jej stíhanie v Rakúsku alebo či tínedžerku vrátia naspäť do vlasti.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona