Zadržaná skupina vo Francúzsku chystala teroristický útok na 1. decembra

NETKY.SK • 25 November 2016, 13:40 • 2 min
Zadržaná skupina vo Francúzsku chystala teroristický útok na 1. decembra

PARÍŽ - Skupina osôb, ktoré zatkli minulý víkend vo Francúzsku pre podozrenie z terorizmu, mala v úmysle uskutočniť útok už 1. decembra, nie je však zatiaľ jasné, aký terč si preň vybrali. Prokurátor pre boj proti terorizmu Francois Molins to oznámil dnes v Paríži na urýchlene zvolanej tlačovej konferencii.

slovakia

left justify in out

Zadržané osoby prijímali rozkazy od predstaviteľa Islamského štátu (IS) v "sýrsko-irackom regióne", citovali slová prokurátora agentúry DPA a AP. U jedného z podozrivých sa tiež našlo priznanie, že sympatizuje s touto teroristickou organizáciou.

 

Francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve v pondelok informoval, že polícia v mestách Štrasburg a Marseille zatkla dokopy siedmich podozrivých z terorizmu a prekazila tak možný plán útoku. Podľa zverejnených údajov ide o osoby francúzskej, marockej a afganskej národnosti vo veku 29-37 rokov.

 

Molins uviedol, že piatich zadržaných predvedú ešte dnes pred sudcu, aby rozhodol o ich ponechaní vo väzbe. Podľa AP ich však protiteroristické orgány zadržiavajú už teraz nad rámec bežného limitu, čo im umožňuje nedávno prijaté opatrenie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies