Zadržali viac ako 30 ľudí zo sicílskej mafie

NETKY.SK • 16 Máj 2013, 18:17 • 2 min
Zadržali viac ako 30 ľudí zo sicílskej mafie

RÍM - Talianska finančná polícia vo štvrtok zatkla 34 ľudí, ktorí boli členmi zločineckej organizácie. Jej súčasťou bol aj sudca a dvaja policajti z Ríma.

slovakia

left justify in out

Sicílsky gang pral špinavé peniaze, pašoval zlato a vlastnil ilegálne zbrane. Odhaliť sa ho podarilo policajtovi v prestrojení, ktorý sa infiltroval do organizácie pôsobiacej po celej krajine. Polícia okrem zatýkania zadržala peniaze v celkovej hodnote 11 miliónov eur. Boli medzi aj švajčiarske franky či severokórejské wony. Lídrom gangu mal byť právnik známy stykmi s rodinou bývalého starostu Palerma, ktorého v 90. rokoch zatkli za zločiny spojené s mafiou.

Ešte v stredu talianska polícia zadržala viac ako 400 nehnuteľností a účty v hodnote stoviek miliónov eur, ktoré patrili odsúdenému sicílskemu veľkopodnikateľovi v oblasti supermarketov Sebastianovi Scutovi. Polícia konala na základe verdiktu odvolacieho súdu. Ten potvrdil aprílový rozsudok nižšieho súdu, ktorý ho poslal na 12 rokov do väzenia za úzke styky s palermskou mafiou a pranie špinavých peňazí. Rozsudok ešte musí potvrdiť najvyšší súd a až následne prepadnú peniaze v prospech štátu. Vynorili sa však obavy o osud približne 1600 zamestnancov Scutových obchodov. Zachovanie ich pracovných miest by však mala zaručiť dohoda medzi prokuratúrou a odborármi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies