Zadržali Ukrajinca a Turka podozrivých z prevádzačstva

NETKY.SK • 18 Január 2018, 08:03 • 2 min
Zadržali Ukrajinca a Turka podozrivých z prevádzačstva

ĽUBĽANA - Dvoch podozrivých z prevádzačstva zadržala v stredu polícia na severovýchode Slovinska.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak po havárii dodávky s rakúskym evidenčným číslom, ktorá ilegálne prepravovala z Chorvátska do Slovinska  celkovo 17 občanov Pakistanu a dvoch Nepálcov.

 

Ukrajinec (29) sedel za volantom vozidla v čase nehody a následne sa neúspešne pokúsil o útek. O deväť rokov staršieho Turka s povolením na pobyt v Rakúsku zadržali v inom vozidle s rakúskym evidenčným číslom neďaleko miesta nehody.

 

Obaja poputujú v krátkom čase pred vyšetrujúceho sudcu. Sú dôvodne podozriví, že ilegálne previedli na slovinské územie ľudí z cudziny. Platná slovinská legislatíva umožňuje za tento trestný čin sadzbu až do piatich rokov väzenia a pokutu.

 

Osem zranených pasažierov z havarovanej dodávky previezli po nehode do nemocnice v Murskej Sobote. Ich zranenia boli však len ľahké, takže medzičasom mohli nemocničné zariadenie opustiť.

 

Všetci zaistení migranti požiadali v Slovinsku o azyl, takže ich umiestnili v domove pre žiadateľov o azyl v Ľubľane.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies