Zadržali ruského magnáta a majiteľa klubu AS Monaco

NETKY.SK • 7 November 2018, 13:06 • 2 min
Zadržali ruského magnáta a majiteľa klubu AS Monaco

Paríž/Moskva- Pre podozrenie z korupcie a spáchania ďalších trestných činov monacké úrady v utorok zadržali ruského miliardára Dmitrija Rybolovleva, ktorý je majiteľom miestneho futbalového klubu AS Monaco.

slovakia

left justify in out

Francúzsky denník Le Monde dodal, že monacké úrady prehľadali aj Rybolovlevov penthouse v bytovom komplexe La Belle Epoque. Podľa francúzskeho denníka je ruský magnát obvinený z korupcie, obchodovania s vplyvom a ďalších trestných činov.

 

Podľa zdrojov agentúry Interfax sa ruský veľkopodnikateľ sám dostavil na výsluch na monackú políciu. Tá údajne na základe výsluchu rozhodla o uvalení väzby.

 

Do vyšetrovacej väzby bolo údajne vzatých aj viacero ďalších osôb napojených na tohto ruského magnáta - malo by ísť o celé bývalé vedenie monackých justičných orgánov.

Vyšetrovanie, v ktorého rámci bol Rybolovlev zadržaný, sa začalo asi pred rokom a vo frankojazyčných médiách dostalo prezývku Monacogate.

 

Vyšetrovatelia podozrievajú Rybolovleva z tajných kontaktov s vplyvnými ľuďmi v kniežactve, ktorí mu následne pomáhali ovplyvňovať justičné orgány v Monaku.

Na možnosť existencie tejto siete kontaktov poukazujú informácie o stovkách SMS, ktoré svojho času získal denník Le Monde. Tieto správy SMS boli uložené v pamäti mobilu Rybolovlevovej advokátky Tetiany Bershedovej, ktorá má švajčiarske a ukrajinské občianstvo.

Agentúra Interfax napísala, že tieto kontakty mohli ruskému občanovi pomôcť v spore so spomínaním obchodníkom s umením: Yves Bouvier svojho času pomáhal Rybolovlevovi s jeho umeleckou zbierkou, neskôr ho však Rus obvinil zo sprenevery.

 

Le Monde tvrdí, že Rybolovlev využil svoje kontakty, aby dosiahol, že monacké súdy v tomto spore rozhodnú v jeho prospech.

Rybolovlevovi právnici v stredu odmietli odpovedať na otázku, či je ich mandant ešte vo väzbe.

Uviedli však, že bol opäť vypočúvaný.

 

Ruské veľvyslanectvo v Paríži potvrdilo, že bolo informované o Rybolovlevovom zadržaní. Vyžiadalo si od monackej strany informácie o prípade, odpoveď však zatiaľ nedostalo.

Kremeľ podľa svojho hovorcu Dmitrija Peskova sleduje Rybolovlevov prípad. Peskov záležitosť odmietol komentovať s odvolaním sa na nedostatok informácií.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona