Zadržali Rómov podozrivých z ďalšieho únosu dieťaťa

NETKY.SK • 24 Október 2013, 08:00 • 2 min
Zadržali Rómov podozrivých z ďalšieho únosu dieťaťa

ATÉNY - Polícia na gréckom ostrove Lesbos v stredu vypočúvala trojicu Rómov, ktorí sú podozriví z únosu dieťaťa a pokusu prihlásiť ho na úrade ako vlastné.

slovakia

left justify in out

Podľa šéfa polície v severoegejskom regióne skupinu tvoria 51-ročná žena, jej 21-ročný syn a ďalšia žena vo veku 19 rokov, ktorých zadržali po príchode na úrad s falošnými dokladmi. Trojica sa údajne nakoniec priznala, že dvaapolmesačné dojča dostala koncom júla od inej Rómky v centre Atén. Ide pritom už o druhý prípad za posledný týždeň, keď u gréckych Rómov našli cudzie dieťa.

Plavovlasú Mariu, ktorá má podľa gréckych médií päť alebo šesť rokov, odobrali minulú stredu dvojici žijúcej v osade pri meste Fársala, pričom sa predpokladá, že pochádza zo zahraničia. Polícia falošných rodičov podozrieva z podvodu a zneužívania sociálneho systému, keďže na 14 detí mesačne dostávali až 2800 eur. Podobný prípad sa v uplynulých dňoch odohral v Írsku, kde rómski manželia museli dokazovať, že sú naozaj rodičmi dvoch detí so svetlými vlasmi. Po tom, ako testy potvrdili príbuzenský vzťah, írske úrady deti vrátili. Tamojší minister spravodlivosti následne varoval pred nespravodlivým podozrievaním príslušníkov menšín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies