Zadržali rodičov známej francúzskej islamistky, ktorá je v rukách Kurdov

NETKY.SK • 6 December 2017, 8:32 • 2 min
Zadržali rodičov známej francúzskej islamistky, ktorá je v rukách Kurdov

PARÍŽ - Francúzska polícia zadržala v utorok rodičov 27-ročnej francúzskej islamistky, pretože pravdepodobne zaslali dcére, ktorá sa pripojila v roku 2013 k džihádistom z Islamského štátu (IS), do Sýrie v uplynulých rokoch rádovo tisícky eur.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak v rámci vyšetrovania, ktoré sa voči Margaux Dubreuilovej, zajatej v októbri Kurdmi pri dobytí Rakky, začalo vlani v novembri.

 

V interview, ktoré islamistka poskytla nedávno francúzskej verejnoprávnej televízii, hovorila predovšetkým o každodennom živote medzi džihádistami. Podľa členov televízneho štábu ide o ženu, ktorá dorazila do Sýrie s vtedy 18-mesačnou dcérkou ako jedna z prvých občaniek Francúzska. Ženu, mimochodom v januári odsúdili vo vlasti na dva roky väzenia za to, že vzala so sebou svoje dieťa.

 

Podľa vlastných slov sa konvertitka pripojila k IS preto, aby mohla žiť podľa vlastných predstáv ako vyznávačka islamu a súčasne aj preto, že džihádistov vnímala ako ochrancov utlačovaných. Jej cieľom však vraj nebolo pripojiť sa k organizácii, ktorá prelieva krv iných.

 

V zajatí sa Dubreuilová nachádza teraz nielen s medzičasom šesťročnou dcérkou, ale aj trojročným synčekom a päťmesačnou dcérkou, deťmi, ktoré sa narodili z jej manželstiev s padlými džihádistami.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona