Zadržali podozrivého, ktorý mohol predať zbrane útočníkom z Paríža

NETKY.SK • 27 November 2015, 10:53 • 2 min
Zadržali podozrivého, ktorý mohol predať zbrane útočníkom z Paríža

BERLÍN/STUTTGART - Prokuratúra v juhonemeckom Stuttgarte dnes potvrdila zadržanie 34-ročného muža pre podozrenie z porušenia zákona o zbraniach. Odmietla sa však vyjadriť k správe, že mohol predať štyri strelné zbrane militantom v Paríži.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Môžem potvrdiť, že vo väzbe je muž pre podozrenie z obchodovania so zbraňami," uviedol hovorca prokuratúry pre agentúru Reuters s tým, že k zadržaniu došlo v utorok. "Mal prerobiť legálne poplašné pištole na strené zbrane a tie následne predať na internete," citovala hovorkyňu stuttgartskej prokuratúry agentúra DPA. Hovorkyňa rovnako odmietla potvrdiť súvis s teroristickými útokmi v Paríži. Dodala, že podozrivý je vo vyšetrovacej väzbe v Stuttgarte.

 

Nemecký denník Bild dnes s odvolaním sa na podklady nemeckých vyšetrovacích orgánov priniesol správu o tom, že zadržaný obchodník so zbraňami z mesta Magstadt neďaleko Stuttgartu predal 7. novembra prostredníctvom internetu štyri útočné pušky typu Kalašnikov jednému "Arabovi v Paríži", čo mali potvrdiť e-maily zo smartfónu podozrivého.

 

Francúzski vyšetrovatelia sa podľa správy domnievajú, že tieto zbrane - dve pušky AK-47 vyrobené v Číne a dve pušky Zastava M70 vyrobené v bývalej Juhoslávii - boli použité pri útokoch v Paríži, pri ktorých islamistickí teroristi 13. novembra zabili 130 ľudí.

 

Bild dodal, že prebieha spoločné vyšetrovanie viacerých osôb, ktoré mali na internete obchodovať so zbraňami, ich časťami a muníciou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies