Zadržali päticu, ktorá mala bojovať v službách IS v Iraku a Sýrii

NETKY.SK • 22 September 2015, 18:31 • 2 min
Zadržali päticu, ktorá mala bojovať v službách IS v Iraku a Sýrii

BAKU - Piatich podozrivých z účasti na bojoch v Iraku a Sýrii v službách tzv. Islamského štátu (IS) zadržali dnes príslušníci bezpečnostných zložiek v Azerbajdžane.

slovakia

left justify in out

Piatich občanov tejto zakaukazskej republiky zadržali oficiálne pre účasť na konfliktoch v zahraničí, za podnecovanie náboženskej nenávisti a za členstvo v nezákonných ozbrojených organizáciách.

 

Informáciu priniesli s odvolaním sa na ministerstvo národnej bezpečnosti v Baku francúzske elektronické médiá.

 

Podľa vyšetrovateľov podozriví bojovali vo viacerých ozbrojených formáciách v Iraku a Sýrii v rokoch 2013-2015, a to okrem iného v radoch tzv. Islamského štátu, ale aj sýrskeho krídla siete al-Káida.

 

Pre Azerbajdžancov nie je žiadnou novinkou, že džihádistov podporuje v bojoch v spomínaných štátoch viacero občanov tejto krajiny. V uplynulých letných mesiacoch odsúdili v Azerbajdžane v tejto súvislosti 13 ľudí na tresty väzenia od štyroch do 15 rokov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona